[website ontwerp] [website bouwen] [Start]

Glas heeft van zichzelf een enorme levenslust.

Passie, liefde voor het vak en de drift van het begin tot het einde van de dag te werken. Daar hoop je standaard bij elke kunstenaar op te stuiten, maar bij Marja Steinmetz komt het als een golf over je heen als je de heerlijk recalcitrante knalgroene deur van haar woonhuis in hartje Utrecht, Nederland achter je dichtdoet en in haar werkplaats staat.

Marja Steinmetz is opgeleid als fotografe in Den Haag. Daarna deed ze de lerarenopleiding in Textiele Werkvormen in Utrecht. Eigenlijk heeft het er altijd al ingezeten dat ik kunstenaar was en ben.

Als beeldend kunstenaar werkt ze lang met hout, maar is nu al jaren gefascineerd door glas. “Glas heeft van zichzelf een enorme levenslust”. De vele expressiemogelijkheden om je in het glas door middel van verschillende technieken te willen uiten, zijn voor mij een constante uitdaging. Door die uitdaging te combineren met gedrevenheid en passie ontstaat haar kunst.

Hardlopen en niets doen behoren bij mij tot favoriete bezigheden die voor inspiratie zorgen. Boten van glas, huizen van glas, bloemen van glas, colliers, schalen, Marja maakt het allemaal. Bijzonder ook zijn de doosobjecten en bewaardozen met asbestemming.

Marja trakteert de bezoeker op een vrolijk feest voor de ogen met kleurige en herkenbare vormen. Zij laat de bezoeker toe in haar fantasiewereld welke zij heeft gevangen o.a. in glas. Door het combineren van verschillende glastechnieken en meerdere materialen waaronder hergebruik, ontstaan er wonderlijke combinaties. De kracht van haar verbeelding wordt versterkt door haar jarenlange vakvrouwschap. Haar werk getuigt van een geheel eigen signatuur. In glas kan zij haar eigenheid en beleving kwijt waardoor de beelden, mede door haar perfectie, een grote zeggingskracht hebben. Haar werk geeft het leven kleur.

Doordat ze zich richt op diversiteit in haar werk zijn er steeds nieuwe uitdagingen. Zo gaat het dus in mijn leven.

Hergebruik Marja vormt ook eigentijdse objecten met gebruikmaking van “gebruikte” en nieuwe materialen. De hergebruikte materialen krijgen een nieuwe functie en in die context een nieuwe betekenis.

U kunt mij altijd een mailtje sturen over het geven van een opdracht of over (prijs)informatie of het bestellen van een object of collier.


marjasteinmetz@gmail.com


  

                                 Kontakt

Niets van de inhoud en het beeldmateriaal op deze website mag op enigerlei wijze worden vermenigvuldigd zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Marja Steinmetz.


Copyright Marja Steinmetz c/o Pictoright Amsterdam  |  Discleamer

Marja Steinmetz